15 mai 2013, Kommentarer: 0
Når:
3. juni 2013 heldags
2013-06-03T00:00:00+02:00
2013-06-04T00:00:00+02:00
Hvor:
Rauland
Rauland
Norge
Pris:
950,- (400,- for medlemmer)
Kontakt:

Spennende fagdag på Rauland 3. juni – tradisjonsmat og mattradisjoner i et historisk perspektiv

Mandag 3. juni har vi vært så heldige at vi har fått Astri Riddervold og Bodil Nordjore til å være sammen med oss en hel dag på Rauland! Det blir en blanding av praktisk arbeid og spennende formidling. Vi skal innom flere områder, og blant annet se litt nærmere på tradisjonsrike desserter. Det spennende med en dag sammen med Astri og Bodil er at du kan ane litt om hva du skal få oppleve, men du vet aldri hva dagen bringer… Jeg har vært så heldig at jeg har fått jobbe og vært sammen med disse damene flere ganger, og de skuffer aldri!

 

Astri RiddervoldAstri Riddervold er en av landets ledende fagfolk på norske mattradisjoner og matkultur. Det var opprinnelig hennes magistergradsavhandling i etnologi som dannet utgangspunkt for boken «Konservering av mat» , som utkom første gang i 1993. Astri har i en årrekke drevet forskning, studier, kurser og foredrag om våre matkonserveringstradisjoner. Hennes unike bakgrunn som både kjemiker og etnolog er uovertruffen i denne sammenheng. Astri Riddervold ble, som den aller første, i 1995 tildelt Ingrid Espelid Hovigs pris, for formidling av matkultur. Hun har skrevet flere bøker om blant annet konservering, rakfisk og drikkeskikker.

 

Bodil NordjoreBodil Nordjore er turbobudeia fra Vinje i Telemark. Hun er høgskolelektor og fagansvarlig for tradisjonsmatstudiet på Høgskolen i Telemark. Bodil har skrevet flere kokebøker – Fjellmat, Heimelaga, Pylseboka, Go Jolemat. Bodil er en kjent radiostemme fra Nitimen det hun har presentert og formidlet nye og gamle produkter og råvarer på en måte så du nesten kjenner duftene komme ut av radioen… Bodil hat mottatt Telemark Fylkes kulturpris for sitt arbeid med matkulturen både nasjonalt og i hjemfylket.

 

Gled dere! Dette blir en opplevelse og et minne for livet J

Grovskisse til program

  • Kl. 09.00 velkomen med kaffe og eit kakestykkje
  • Kl.09.30 byrjar me praktisk arb på kjøken
  • Kl.11.00 dugurd
  • Kl.12.00 Astri med sin teori del av dessertar
  • Kl.14.00 me smakar på alt, gravlaks, vikinganes laksesodd, 4 ulike dessertar
  • Kl. 15.00 avslutning med oppsummering

 

Arrangementet blir åpent også for ikke-medlemmer, så dere er velkomne til å invitere med dere personer dere tenker at dette er interessant for.

 

Pris

Kr 400,- pr person for medlemmer i Regional Matkultur Agder Telemark SA

Kr 950,- pr person for ikke-medlemmer

 

Prisen inkluderer kaffe/te, dugurd og fagsamlingen

 

Send påmelding til synne@kulturlandskapet.no. Påmeldingsfrist mandag 27. mai!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *