Aktiviteter

mai
11
lør
Bondens marked @ Kristiansand
mai 11@10:00-15:00
mai
30
tor
Mat & forbrukertrender 2014 – 2017 @ Sted: Vennesla
mai 30 heldags
Mat & forbrukertrender 2014 - 2017 @ Sted: Vennesla | Vennesla | Vest-Agder | Norge
  • hvilke trender og utviklingstrekk preger forbrukermønsteret, utvikling av nye matkonsepter, matvareproduksjon, tilberedning- og serveringskonsepter samt bruk og utvikling av nye salgskanaler for mat og drikke på Agder i de nærmeste årene?
  • hvilke muligheter og utfordringer gir det til alle som produserer og serverer mat og drikke på Agder.
  • hvordan kan du ta rede på hva som skjer seg på Lokalmat fronten på Agder.
  • Hvordan smaker fremtiden?
  • Hvordan kan jeg og min bedrift, konsept og gårdsutsalg dra nytte av dette?
jun
3
man
@ Rauland
jun 3 heldags

Spennende fagdag på Rauland 3. juni – tradisjonsmat og mattradisjoner i et historisk perspektiv

Mandag 3. juni har vi vært så heldige at vi har fått Astri Riddervold og Bodil Nordjore til å være sammen med oss en hel dag på Rauland! Det blir en blanding av praktisk arbeid og spennende formidling. Vi skal innom flere områder, og blant annet se litt nærmere på tradisjonsrike desserter. Det spennende med en dag sammen med Astri og Bodil er at du kan ane litt om hva du skal få oppleve, men du vet aldri hva dagen bringer… Jeg har vært så heldig at jeg har fått jobbe og vært sammen med disse damene flere ganger, og de skuffer aldri!

 

Astri RiddervoldAstri Riddervold er en av landets ledende fagfolk på norske mattradisjoner og matkultur. Det var opprinnelig hennes magistergradsavhandling i etnologi som dannet utgangspunkt for boken «Konservering av mat» , som utkom første gang i 1993. Astri har i en årrekke drevet forskning, studier, kurser og foredrag om våre matkonserveringstradisjoner. Hennes unike bakgrunn som både kjemiker og etnolog er uovertruffen i denne sammenheng. Astri Riddervold ble, som den aller første, i 1995 tildelt Ingrid Espelid Hovigs pris, for formidling av matkultur. Hun har skrevet flere bøker om blant annet konservering, rakfisk og drikkeskikker.

 

Bodil NordjoreBodil Nordjore er turbobudeia fra Vinje i Telemark. Hun er høgskolelektor og fagansvarlig for tradisjonsmatstudiet på Høgskolen i Telemark. Bodil har skrevet flere kokebøker – Fjellmat, Heimelaga, Pylseboka, Go Jolemat. Bodil er en kjent radiostemme fra Nitimen det hun har presentert og formidlet nye og gamle produkter og råvarer på en måte så du nesten kjenner duftene komme ut av radioen… Bodil hat mottatt Telemark Fylkes kulturpris for sitt arbeid med matkulturen både nasjonalt og i hjemfylket.

 

Gled dere! Dette blir en opplevelse og et minne for livet J

Grovskisse til program

  • Kl. 09.00 velkomen med kaffe og eit kakestykkje
  • Kl.09.30 byrjar me praktisk arb på kjøken
  • Kl.11.00 dugurd
  • Kl.12.00 Astri med sin teori del av dessertar
  • Kl.14.00 me smakar på alt, gravlaks, vikinganes laksesodd, 4 ulike dessertar
  • Kl. 15.00 avslutning med oppsummering

 

Arrangementet blir åpent også for ikke-medlemmer, så dere er velkomne til å invitere med dere personer dere tenker at dette er interessant for.

 

Pris

Kr 400,- pr person for medlemmer i Regional Matkultur Agder Telemark SA

Kr 950,- pr person for ikke-medlemmer

 

Prisen inkluderer kaffe/te, dugurd og fagsamlingen

 

Send påmelding til synne@kulturlandskapet.no. Påmeldingsfrist mandag 27. mai!

jun
8
lør
Bondens marked @ Arendal
jun 8@10:00-15:00
aug
9
fre
Naturligvis 2013 @ Evjemoen
aug 9@10:00-aug 11@18:00

Vi arrangerer igjen Naturligvis på Evjemoen.

NaturligvisBondens marked feirer sitt 10-års jubileum på messa, kokkenes mesterlaug arrangerer kokkeskole for barn. Vi har vårt eget store mattelt der du kan få kjøpe masse god mat og i tillegg har Bygdekvinnene sitt eget desserttelt. Det er også flere utsalg av mat både til å nyte hos oss eller ta med hjem.
I år vil det også være et fokus på politiske aktiviteter i forbindelse med stortingsvalget til høsten og vi får blant annet besøk av landbruksminister Trygve Slagsvold Vedum som skal holde tale.
Foto: Marit Kvaale

mai
11
lør
Bondens marked @ Kristiansand
mai 11@10:00-15:00
mai
30
tor
Mat & forbrukertrender 2014 – 2017 @ Sted: Vennesla
mai 30 heldags
Mat & forbrukertrender 2014 - 2017 @ Sted: Vennesla | Vennesla | Vest-Agder | Norge
  • hvilke trender og utviklingstrekk preger forbrukermønsteret, utvikling av nye matkonsepter, matvareproduksjon, tilberedning- og serveringskonsepter samt bruk og utvikling av nye salgskanaler for mat og drikke på Agder i de nærmeste årene?
  • hvilke muligheter og utfordringer gir det til alle som produserer og serverer mat og drikke på Agder.
  • hvordan kan du ta rede på hva som skjer seg på Lokalmat fronten på Agder.
  • Hvordan smaker fremtiden?
  • Hvordan kan jeg og min bedrift, konsept og gårdsutsalg dra nytte av dette?
jun
3
man
@ Rauland
jun 3 heldags

Spennende fagdag på Rauland 3. juni – tradisjonsmat og mattradisjoner i et historisk perspektiv

Mandag 3. juni har vi vært så heldige at vi har fått Astri Riddervold og Bodil Nordjore til å være sammen med oss en hel dag på Rauland! Det blir en blanding av praktisk arbeid og spennende formidling. Vi skal innom flere områder, og blant annet se litt nærmere på tradisjonsrike desserter. Det spennende med en dag sammen med Astri og Bodil er at du kan ane litt om hva du skal få oppleve, men du vet aldri hva dagen bringer… Jeg har vært så heldig at jeg har fått jobbe og vært sammen med disse damene flere ganger, og de skuffer aldri!

 

Astri RiddervoldAstri Riddervold er en av landets ledende fagfolk på norske mattradisjoner og matkultur. Det var opprinnelig hennes magistergradsavhandling i etnologi som dannet utgangspunkt for boken «Konservering av mat» , som utkom første gang i 1993. Astri har i en årrekke drevet forskning, studier, kurser og foredrag om våre matkonserveringstradisjoner. Hennes unike bakgrunn som både kjemiker og etnolog er uovertruffen i denne sammenheng. Astri Riddervold ble, som den aller første, i 1995 tildelt Ingrid Espelid Hovigs pris, for formidling av matkultur. Hun har skrevet flere bøker om blant annet konservering, rakfisk og drikkeskikker.

 

Bodil NordjoreBodil Nordjore er turbobudeia fra Vinje i Telemark. Hun er høgskolelektor og fagansvarlig for tradisjonsmatstudiet på Høgskolen i Telemark. Bodil har skrevet flere kokebøker – Fjellmat, Heimelaga, Pylseboka, Go Jolemat. Bodil er en kjent radiostemme fra Nitimen det hun har presentert og formidlet nye og gamle produkter og råvarer på en måte så du nesten kjenner duftene komme ut av radioen… Bodil hat mottatt Telemark Fylkes kulturpris for sitt arbeid med matkulturen både nasjonalt og i hjemfylket.

 

Gled dere! Dette blir en opplevelse og et minne for livet J

Grovskisse til program

  • Kl. 09.00 velkomen med kaffe og eit kakestykkje
  • Kl.09.30 byrjar me praktisk arb på kjøken
  • Kl.11.00 dugurd
  • Kl.12.00 Astri med sin teori del av dessertar
  • Kl.14.00 me smakar på alt, gravlaks, vikinganes laksesodd, 4 ulike dessertar
  • Kl. 15.00 avslutning med oppsummering

 

Arrangementet blir åpent også for ikke-medlemmer, så dere er velkomne til å invitere med dere personer dere tenker at dette er interessant for.

 

Pris

Kr 400,- pr person for medlemmer i Regional Matkultur Agder Telemark SA

Kr 950,- pr person for ikke-medlemmer

 

Prisen inkluderer kaffe/te, dugurd og fagsamlingen

 

Send påmelding til synne@kulturlandskapet.no. Påmeldingsfrist mandag 27. mai!

jun
8
lør
Bondens marked @ Arendal
jun 8@10:00-15:00
aug
9
fre
Naturligvis 2013 @ Evjemoen
aug 9@10:00-aug 11@18:00

Vi arrangerer igjen Naturligvis på Evjemoen.

NaturligvisBondens marked feirer sitt 10-års jubileum på messa, kokkenes mesterlaug arrangerer kokkeskole for barn. Vi har vårt eget store mattelt der du kan få kjøpe masse god mat og i tillegg har Bygdekvinnene sitt eget desserttelt. Det er også flere utsalg av mat både til å nyte hos oss eller ta med hjem.
I år vil det også være et fokus på politiske aktiviteter i forbindelse med stortingsvalget til høsten og vi får blant annet besøk av landbruksminister Trygve Slagsvold Vedum som skal holde tale.
Foto: Marit Kvaale